19. september 2001 startede Birkelev NaturKunst. Vi har begge lavet meget andet før, men den kreative energi flød i os begge så noget måtte gøres. Om det kunne være en virksomhed vidste vi ikke, men hvis muligheden var der skulle det prøves af. Fra starten har det været fortrinsvis Jane der har kørt virksomheden med Jan som støtte.

Der har hele tiden været flere ben at stå på i vores lille virksomhed. Det første er undervisning. Jane kører rigtig mange kurser i hele landet og har også haft en del kurser i Tyskland. Kurserne kan være private eller gennem oplysningsforbund og skoler. Det er en fornøjelse at alle de fantastiske ting kursisterne kommer hjem med.

Det andet er salg. Vi kører landet tyndt for at komme rundt til markeder og udstillinger og det har altid været med godt humør. Vi nyder at komme ud og snakke med kunder og få respons på alle vores skøre ideer. De sidste år har vi også været en del af flere butikker og haft en del engrossalg.

Det tredje er bøger. Jane har skrevet flere bøger om pileflet og de bliver nu oversat det engelsk og udbredt til det meste af verden. Alle bøgerne indeholder trin for trin billeder så du nemt kan komme i
gang med pileflet. Det er dog en god ide at starte med et kursus i pileflet først.

Det fjerde er vores besøgshave. Det var egentlig ikke meningen at vi ville have en besøgshave, men vi lavede nogle projekter i vores have i påsken året efter vi havde startet Birkelev NaturKunst. Vi lavede huler og hegn sammen med en gruppe frivillige. Det var så god en oplevelse så vi valgte at gentage det
de kommende år. Da rygtet om vores tossede projekter spredte sig, fik vi flere henvendelser fra foreningen og klubber der gerne ville komme og se vores have. Så måtte vi jo i gang med at finde ud af åbningstider og rundvisninger og få det ind i vores plan. Det har været en udsøgt fornøjelse med alle de gæster der har været i haven igennem mange år. 


Lidt om os:
Hvem er vi ?


Jan er uddannet pædagog og har arbejdet i SFO og har her kørt en masse kreative projekter med børnene. Han har også spillet med i Brøns Greatest der har spillet til byfester, familiefester og firmafester i det ganske danske land. Sideløbende har han sunget i kor, lavet billeder i træ fra stranden og lavet skulpturer i træ med motorsav. Nu laver kan mange citatskilte og går til hånde med det løbende arbejde i virksomheden.


Efter handelsskolen har Jane arbejdet på Gram kommune i økonomisk forvaltning, har arbejdet ved Røde Kors asylafdeling, har haft børn i aflastning og har arbejdet som handicaphjælper. Sideløbende har hun taget en merkonom og læst psykoterapi på weekendbasis gennem 5 år. Fritiden er gået med strik, hækling, papirklip, pileflet og køkkenhave. Siden 2001 har det meste af tiden gået med undervisning, flet, udvikling af nye ideer og modeller og at få skrevet bøger om pileflet.